Kampblog 27 juli 2022

Goedemorgen iedereen, hier zijn we weer met nieuws vanuit het verre Zolder. Deze ochtend moeten de verschillende afdelingen strijden voor de winst. Iedereen geeft het beste van zichzelf. De aspi’s zijn dan misschien sterker maar de ribbels zijn met veel meer. Kwaliteit VS Quantiteit.

Hieronder zie je een klassieker. De aspi’s moeten proberen om de vlag waarop ze staan om te draaien zonder er af te vallen.

Blijkbaar bestaat er naast een blauwe smurf ook een oranje, rode, groene, gele en een paarse smurf. Deze varkentjes gaan goed achter hun oren mogen wrijven.

Uiteindelijk mogen de keti’s zichzelf uitroepen als beste afdeling. Niemand was getreurd omdat men weet dat Chiro Abele in het algemeen de beste zijn.

Hier een kiekje van ons middagmaal, je zou voor minder beginnen watertanden.

Na de middag kreeg iedere afdeling enkele nieuwe leiders toegewezen. Hieronder zie je de speelclub rennnen om als eerste door de benen te kruipen.

Tijdens de leidingswissel komen de eerste foorkramers toe om hun attracties klaar te zetten voor vlaamse kermis. Zo kan je kroonkurkjes inzetten om spelletjes te winnen. Soms verlies je er enkele en soms win je de jackpot, hoe goed ben jij?

Naast de foorkramers was er ook een churros -en fruit kraam aanwezig. Met een stempelkaart kon iedereen zijn buikje bijvullen.

Het zou natuurlijk geen echte kermis zijn zonder een dansfeest. Iedereen haalde zijn beste kleren boven om te pronken op de FUIF. De oudere afdelingen hielpen de kleintjes met hun haar en hun kledij.

De fuif starten we met een hapje en een drankje gevolgd door een walkingdiner van pita. Om alle energie kwijt te raken moet er natuurlijk gedanst worden. In de DJ booth passeerden maar liefst 4 verschillende DJ’s, voor iedereen wat wils!

P.S.: CHIRO ABELE WIST-JE-DATJE: Dagelijks staat er een leider verkleed als postbode om de vele brieven uit te delen aan de kinderen.

Morgen staat een ontspannende dag gepland, meer daarover morgen!

Groeten van dienstleiding,

Wout, Ewoud, Elfriede, Lander