Kampblog 26 juli 2022

Een nieuwe ochtend, een nieuwe dag waarin er veel kilometers afgelegd werden! Jazeker, vandaag is het TUP (Trek Uw Plan)

De agenda vandaag staat propvol van de ribbels, het belooft een spannende dag te worden. Vooraleer het spelen kan beginnen maken ze hun eten klaar op de ouderwetse manier. Wanneer de buikjes gevuld zijn kunnen ze genieten van binnen- en buitenspeelplezier in de speeltuin van “Tarzan en Jane”. Er werden veel kilometers geglotsjen.

De ribbels zijn verheugd dat de speelclubbers hen mogen vervoegen in de speeltuin. Binnen zijn er tal van activiteiten, ze maken er een heus feestje van in de prive disco. De waterratjes van de rib-spe zochten verkoeling in het watergedeelte. Niemand had iets tekort en iedereen was voldaan.

De Rakwi’s houden het liever traditioneel, en gelijk hebben ze! In het gebied rond de kampplaats bevinden er zich veel vijvers en bossen. Daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Je eigen gemaakt middagmaal, vertoeven rond een vijver, wat moet je nog meer hebben?

De Tito’s zijn de oudste bende die vandaag te voet vertrokken. Dit betekent ook dat er veel kilometers uit de benen werden gehaald.

Het evenwicht van de Keti’s werden op de proef gesteld. Niet met 1, niet met 2 maar het lukte hen om met 3 rechtstaand op een SUP te varen. De waterpedalo’s moesten natuurlijk ook uitgetest worden.

De Aspi’s zijn al 2 dagen op toer, ze verdienen de nodige ontspanning aan het Zilvermeer in Mol!

Iedereen herenigde zich s’avonds om de zangstonde in te zetten. Er werden hogere sfeeren waargenomen boven Zolder door het KMI.

En we gaan nog niet naar huis
Nog lange niet, nog lange niet
En we gaan nog niet naar huis
Want moeder is niet thuis!

Nee deze foto werd niet getrokken in Poperinge maar in Bokrijk. Vandaag gebeurt er een kokjeswissel. In het algemeen bedanken graag we alle kokjes voor het lekkere eten dat ze klaar maken. Maar vandaag zetten we Wannes, Lien, Joppe, Fiona en Otis in de kijker omdat ze ons 5 dagen lang goed gevuld hebben. Daarnaast heten we Isabel en Pieter welkom in het kookteam!

Ook de dienstleiding vervangen we door 4 nieuwe vesche. Bedankt Yoni, Jan, Margot, Stef en Bram. Wij ( Ewoud, Lander, Wout en Elfriede) zullen ons best doen om de leiding en jullie (de bloglezers) goed te ondersteunen.

P.S.: CHIRO ABELE WIST-JE-DATJE: Bij de aanvang van het kamp draaien wij de klok een uurtje terug. ’s morgens is het al wat warmer om ons buiten te wassen. Zo doen we tijdens het warmste moment van de dag een siësta en s’avonds is het eerder donker als een afdeling een avondspel wilt spelen.

Vele groeten, we zitten aan de helft maar dat houdt ons niet tegen.

De dienstleiding (Wout, Ewoud, Lander, Elfriede)