NIEUWS

Tekencontrole


door Florian

Dag allemaal!

 

Hopelijk hebben jullie genoten van een nachtje slapen in jullie zachte, vertrouwde bedje!

Maar vonden jullie het ook zo vreemd dat 'Footloose' niet weerklonk voor je begon te ontbijten? Of voelden jullie ook zo'n drang om je in een bassingsje te wassen in plaats van aan de lavabo? Jaja, het afkicken is begonnen... :)

Op vrijdag 13 september staat onze fotoavond van Niel-bij-As gepland, een uitnodiging hiervoor volgt binnenkort! Schrijf ook al zondag 29 september in je agenda, want dan starten we het nieuwe werkjaar met een spetterende startdag! Nog twee belangrijke mededelingen:

 

- In het bos in Niel-bij-As zaten nogal veel teken. De kinderen werden op kamp gecontroleerd, maar we zouden een tweede grondige controle toch aanraden.

 

Teken zijn kleine zwartje 'puntjes' op je huid met kleine pootjes en nestelen zich meestal op warme plaatsjes (oksel, knieholtes, liesstreek, hoofdhuid, achter de oren...).

 

Nog enkele richtlijnen voor het verwijderen van teken: Beschadig de teek niet. Als je geen pincet of tekentang hebt, probeer dan de teek zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast te houden tijdens het verwijderen. Knijp bij het verwijderen niet in het achterlichaam van de teek en trek er niet aan. Ontsmet de wonde achteraf met alcohol.

 

- Heeft er iemand een plastieken bordje of bekertje mee naar huis die niet van hem/haar is? Er zijn er een aantal zoek en waarschijnlijk in de verkeerde valies beland. Kun je iets laten weten aan Nelis (0478/563157) of Sien (0472/668266) als je iets gevonden hebt?

 

 

Veel liefs,

 

de leiding