NIEUWS

Fair Trade kamp


door Sien

Net zoals de voorbije jaren was ons kamp in Niel-bij-As geen gewoon kamp (sowieso al niet ;)) maar een echt Fair Trade kamp!

Wat houdt een Fair Trade kamp in?

Een Fair Trade kamp is een kamp waarbij er speciale aandacht uitgaat naar duurzaamheid, lokale handel en eerlijke handel. Door middel van kleine ingrepen in een kampgebeuren, kunnen wij ons kamp zodanig organiseren dat het een duurzaam kamp wordt.

Zo gingen we, in plaats van met héél veel milieuvervuilende auto's, met de fiets (voor keti en aspi dan) en met de trein (voor speelclub, rakwi en tito) op kamp. Ook het water dat we dronken aan tafel, kwam niet uit plastiek flessen, maar dronken we uit schenkkannen gevuld aan de kraan. 

Daarnaast maakten de tito's vers roomijs met alle basisproducten (ei, suiker, melk...) in plaats van het 'kant en klaar' in de winkel te kopen. Ook neemt iedereen op kamp een drinkbus en brooddoos of plastieken bordje mee. Zo wordt afval van aluminiumfolie of plastieken zakjes vermeden. 

Dit zijn enkele voorbeeldjes van kleine veranderingen die ons kamp duurzaam maakten. 

Wist je trouwens dat Poperinge de Titel van Fair Trade Gemeente draagt en deze actie van de jeugdbewegingen hier deel van uitmaakt?

(meer info hierover op http://www.fairtradegemeenten.be/)