NIEUWS

Blog 9: 29 juli 2019


door Lander

Elk zijn goeiemorgen!

We konden ’s morgens weer kijken naar een leuk toneeltje. De ‘goeie’ piraten doen er alles aan om de liefde van de zeemeermin voor hen te winnen. Benieuwd hoe dat afloopt!

DSC_0440

SAM_2967 (1)

Verder speelden we vandaag een volledige dag met onze afdeling. Ribbels sneukelden van chocoladefondue met gesneden fruit en pimpten hun eigen zonnehoedjes. Het resultaat mocht er zijn! In de namiddag kregen ze activiteit van de Aspi’s. Die deden dat goed, want de Ribbels amuseerden zich!

DSC_0438

Speelclub begaven zich naar de slijmfabriek om zelf slijm te maken. Ze werden ook wat nostalgisch en speelden Déjà vu – spelletjes: spelletjes die ze speelden doorheen het jaar en die in de smaak vielen. ’s Avonds maakten ze het gezellig en bekeken ze filmpjes en foto’s van het voorbije jaar om herinneringen op te halen.

DSC_0520

Rakwi had vandaag een topactiviteit waar al lang naar werd uitgekeken: paracommando! Onder orders van sergeant Vanoost, Notebaert, Moyaert en Dhaene gingen ze op pad zoals als echte soldaten. Ze leerden ook scherpschieten met de paintballbuizen. ’s Avonds maakten ze een kampvuurtje en roosterden ze marsmellows. Ze genoten van de voorlaatste avond samen!

SAM_2910

SAM_2869

SAM_2931

Tito speelde met water en Keti speelde een dorpsspel. Overal in het dorp waren foto’s van echte mensen opgehangen, zo speelden ze ‘wie is het'. Zoals eerder gezegd gaf Aspi leiding aan Ribbels en Rakwi om even te oefenen voor volgende jaar. Ze slaagden glansrijk!

Opnieuw mochten we van topmaaltijden genieten! ’s Middags mochten we met onze handen ribbetjes en kippenboutjes met allerlei groentjes en gebakken patatjes eten. ’s Avonds smikkelden we van wentelteefjes.

DSC_0539

DSC_0638

Zelfs ’s avonds tijdens ons wasmomentje hebben we plezier! We maken schuimkuiven en voelen ons weer fris in ons vel.

DSC_0626

Jammergenoeg komen we nu wel heel dicht bij het einde van ons tiendaags feest. Vandaag zullen we alles wat beginnen op te ruimen, onze toneeltjes voor te bereiden en de kampvuuravond op te bouwen.

Na zo’n fantastisch kamp moeten we toch enkele mensen uitdrukkelijk bedanken. Dikke merci aan de kokjes die ons rijkelijk bedienden van overheerlijk eten! Bedankt aan alle leden om er een supergezellig en leuk kamp van te maken. Het is mooi om te zien hoe groot en klein met elkaar optrekken en zich samen amuseren. Ook bedankt aan jullie, de ouders, om ons het vertrouwen te schenken om tien dagen voor jullie kindje(s) te zorgen. Superdikke merci aan de leiding want aan dit kamp ging weken van voorbereiding vooraf, maar ook tijdens het jaar staan hun weekends in het teken van de Chiro. In het bijzonder een chapeau aan Elfriede en Emma om als hoofdleiding alles in goede banen te leiden.

Last but not least willen we nog enkele mensen in het bijzonder in de bloemetjes zetten. Voor verschillende mensen van de leiding was dit kamp het einde van hun Chirocarrière en zij zullen vanavond tijdens het kampvuur ook in de bloemetjes worden gezet. Merci Jan, Ewoud, Laure, Margot, Lander, Bram, Jacoba & Mathilde om elke keer opnieuw jullie helemaal te geven in de Chiro! We zullen jullie missen! Of om het met de woorden van Bram te zeggen: ‘uit het oog, maar niet uit het hart’ ;)

Groetjes en tot morgen aan het station,

De dienstleiding. We vonden het superfijn om erbij te mogen zijn en hielpen met veel plezier waar nodig!